Automaat spoelen/flushen

Wij spoelen uw Automaat!

Wacht niet tot de problemen opduiken!  Door tijdig te spoelen/flushen

voorkomt en verhelpt u problemen tijdens het schakelen.

Hierdoor zal de wagen zoals nieuw schakelen!Het flushen gebeurt

op een vakkundige manier aan een scherpe prijs!

Waarom een Automaat Spoelen?

Automatische transmissies hebben periodiek verse olie nodig. Door mechanische slijtage raakt de automaatbakolie vervuilt en op termijn lijdt dit tot problemen. Voorkom dure versnellingsbak revisies en laat uw automaatbak spoelen om klachten of problemen te voorkomen.

De meeste autofabrikanten geven aan wat de optimale vervangingstermijn is. Wanneer ze dit niet doen, adviseren wij de ATF (automatic transmission fluid) elke 80.000 kilometer preventief te spoelen.
Heeft u al klachten? Spoelen (ook wel flushen) kan ook veel schakelproblemen verhelpen!
- De automaat schokt/bonkt tijdens het schakelen
- De kick-down functie werkt niet meer goed
- De automaat slipt tijdens het schakelen
- Schommelend toerental bij constante snelheid
- Verhoogd brandstofverbruik
- Moeite met het kiezen van een versnelling

Personenauto's | Terreinwagens | Bedrijfswagens
Wij spoelen automatische versnellingsbakken van alle merken auto’s en bedrijfswagens! Dus ook voor het spoelen van automaten van grotere 4×4 terreinwagens en bedrijfsbussen bent u in onze werkplaats aan het goede adres.

Hoe werkt het spoelen of flushen van de automaatbak eigenlijk?

1. Automaat spoelen : We sluiten een speciale machine aan op de in- en uitgaande oliekanalen. Wij kunnen op aanvraag een speciaal reiniging product gebruiken dat de versnellingsbak , koppelomvormer, olie koeler en schakelbrein krachtig reinigt en spoelt  gedurende minimum 10min.  De machine pompt 7-15 liter schone versnellingsbakolie door de bak en vangt de oude olie op. Het pompen gaat op een relatief lage druk en met een temperatuur tussen de 45 en 55 graden C.
2. Vervangen filter: wij raden aan om steeds  het oliefilter te vervangen.  Gemiddeld duurt een spoelbeurt ongeveer twee tot drie uur afhankelijk van het type voertuig.  De wagen wordt pas afgeleverd na  foutcode lezing en een uitgebreide proefrit.

Tarieven

Prijzen automaat spoelen? Door de vele verschillende merken en modellen auto’s met daarin verschillende automatische transmissies  en verschillende oliën, kunnen wij geen vaste prijs hanteren. Het is daarom dat wij een vanaf Prijs hanteren. Om de exacte prijs te weten voor het spoelen van uw wagen, neem gerust contact met ons op.

Automaat spoelen_ Flushen.png
Afbeelding2.png
Afbeelding1.png